Arbëri

Java vendimtare për mandatarin

Foto: Driton Paçarada / Koha
 

Brenda kësaj jave, Gjykata Kushtetuese do të vendosë në kontestin për mandatarin. Mbështetur në veprimet e deritashme të gjykatës dhe informatat në dispozicion, Aktgjykimi për këtë rast do ta favorizojë presidentin Hashim Thaçi dhe subjektet që mëtojnë të ndërtojnë një qeveri të re pa shkuar në zgjedhje, duke e lënë kështu në opozitë Lëvizjen Vetëvendosje (LVV), subjekt politik që e ka fituar garën elektorale të 6 tetorit.

Pas mocionit kundër Qeverisë së drejtuar nga kreu i LVV-së, Albin Kurti, presidenti Thaçi është thirrur në Nenin 95 të Kushtetutës, për t’i dhënë zgjidhje problemit. Ndryshe nga dy mocionet e mëhershme, pas të cilave qytetarët i janë drejtuar kutive të votimit, pas këtij kundër Qeverisë Kurti kreu i shtetit ka thënë se duhet evituar zgjedhjet. Presidenti i ka kërkuar kreut të LVV-së një mandatar të ri për kryeministër, dhe paralelisht kësaj ka zhvilluar konsulta me subjekte tjera politike.