Arbëri

Këtë javë - Qeveri e re që heq reciprocitetin

Këtë javë - Qeveri e re që heq reciprocitetin
 

Veprime intensive në funksion të krijimit të Qeverisë së re, e cila do ta heqë reciprocitetin për t’i hapur rrugë marrëveshjes me Serbinë, janë paralajmëruar në Prishtinë dhe Washington.

Dy burime të ndryshme i kanë thënë “Kohës Ditore” se presidenti Hashim Thaçi ka mundësi që të martën vendos për t’ia dhënë mandatin LDK-së për formimin e Qeverisë. Në anën tjetër, nëse presidenti ia jep mandatin LDK-së, Lëvizja Vetëvendosje pa vonesa do ta dërgojë çështjen në Gjykatën Kushtetuese, “sipas të gjitha gjasave - të njëjtën ditë”.