Arbëri

Instituti EPIK: Heqja e tarifës e kthen Kosovën në rrugën drejt BE-së

Foto: KOHA
 

Sot Qeveria e Kosovës filloi heqjen graduale të tarifës 100% ndaj Serbisë dhe Bosnjës dhe Hercegovinës, e që krejtësisht pritet të hiqet më 1 prill.

Instituti EPIK thotë se e mirëpret vendimin e sotëm të Qeverisë, pasi që tarifa 100% është në shkelje të Marrëveshjes për Tregti të Lire të Evropës Qendrore (CEFTA) dhe në kundërshtim me frymën e Marrëveshjes Stabilizim Asociimi (MSA).