Arbëri

Qeveria Kurti pa Plan vjetor të punës dhe pa Program legjislativ, kërkohet qeverisje jashtë “karantinës”

Qeveria Kurti pa Plan vjetor të punës dhe pa Program legjislativ, kërkohet qeverisje jashtë “karantinës”

Ekzekutivit të Kosovës i është sugjeruar që ta vejë qeverisjen jashtë “karantinës”. Krahas përballjes me koronavirusin COVID-19, që ka prekur shumicën e shteteve të botës, Qeverisë i është kërkuar të mos e heq vëmendjen edhe nga shumë “detyra të shtëpisë” që ishin kualifikuar si me urgjencë përpara se pandemia ta përfshinte Kosovën.

Kryeministri Albin Kurti kishte paralajmëruar se më 15 mars do ta heqtë pjesshëm dhe me kushte taksën ndaj produkteve e origjinë Serbinë, masë të cilën nuk e ka ndërmarrë shkaku i mospajtimeve për këtë vendim me partnerin e koalicionit, Lidhjen Demokratike, shkruan sot “Koha Ditore”.