Arbëri

Opozita kundërshton planin e Kurtit për largimin e taksës

Opozita kundërshton planin e Kurtit për largimin e taksës

Partitë opozitare në Kosovë po kundërshtojnë planin e djeshëm të kryeministrit, Albin Kurtit, për të larguar gradualisht taksën 100 për qind ndaj Serbisë dhe Bosnjës. Ato thonë se Qeveria nuk ka pse të ngutet për të larguar fillimisht taksën për lëndën e parë të importuar nga Serbia, por duhet të jetë më e vëmendshme. Sipas tyre, pa u larguar arsyet që shtynë drejt vendosjes së taksës, nuk duhet të largohet ajo.

Në partinë e ish-kryeministrit, Ramush Haradinaj, u shprehën të ashpër në qëndrime. Deputeti, Pal Lekaj tha se AAK-ja është e vendosur për të kundërshtuar largimin e taksës.