Arbëri

Këtë vit, Newborn-i nderon të mbijetuarit e dhunës seksuale

 

Monumenti i Newborn-it këtë vit është kthyer në simbol të vetëdijesimit për gratë e mbijetuara të dhunës seksuale gjatë luftës. Sipas ideatorëve, me të synohet luftimi i stigmës për këtë kategori dhe mobilizimi i mbështetjes shoqërore për ta.

Që nga viti 2008 shihet si simbol i pavarësisë.