Arbëri

Ministri Abdixhiku “ultimatum” sekretarit për anulim të tenderit multimilionësh, ai refuzon

Ministri Abdixhiku “ultimatum” sekretarit për anulim të tenderit multimilionësh, ai refuzon
 

Tri ligje e disa rregullore i ka shkelur Ministria e Infrastrukturës kur ka vendosur të hapë tenderin 110 milionë euro për autostradën e Gjilanit. Zyra ligjore e Zyrës së kryeministrit të Kosovës të premten ka nxjerrë opinion ligjor për hapjen e këtij tenderi 2 javë para se ish-ministri Pal Lekaj të përfundonte mandatin. Opinioni rekomandon anulimin e tenderit.

Mbi bazën e këtij opinioni, ministri i Infrastrukturës dhe Ambientit, Lumir Abdixhiku, i ka kërkuar sekretarit të kësaj ministrie, Betim Reçica që ta anulojë këtë procedurë tenderimi. I ka dhënë afat katër ditë.