Arbëri

Dy drejtime të mundshme të linjës hekurudhore Beograd-Prishtinë, përmes Kralevës ose Nishit

 

Me ndërmjetësimin e të dërguarit të posaçëm amerikan, Richard Grenell është bërë marrëveshja për vendosjen e linjës ajrore Beograd- Prishtinë, ndërsa në horizont është edhe marrëveshja mbi rivendosjen e linjës hekurudhore në këtë relacion. Ndërsa vendosja e linjës ajrore pritet të ndodhë gjatë verës, për atë hekurudhore ende nuk dihet me saktësi.

RTS rikujton se konfliktet ndërprenë plotësisht thuajse të gjitha lidhjet midis Beogradit e Prishtinës – ato institucionale dhe infrastrukturore, transmeton Koha.net.