Arbëri

Andrews: Procesi i vettingut mund të përballet me sfida dhe rreziqe

Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Zëvendës ndihmës sekretari i Departamentit të Shtetit, Jorgan K. Andrews, deklaroi sot se Kosova nuk do të ketë asistencë të përhershme nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, duke porositur se varet nga vullneti politik, por edhe nga qytetarët e Kosovës se sa do të ketë sundim të ligjit në vend.

Ai këto komente i bëri gjatë një sesioni të diskutimit të organizuar nga Instituti i Kosovës për Drejtësi (IKD) në bashkëpunim me Ambasadën amerikane në Prishtinë, ku ka folur për rolin e shoqërisë civile në sistemin e drejtësisë.