1 perditesime
09:30

Shpallet aktgjykimi në rastin “Pronto”, lirohen nga akuzat të gjithë të përfshirët

Të akuzuarit e aferës “Pronto” janë liruar nga akuzat, pasi nuk është provuar se kanë kryer veprën penale për të cilën janë akuzuar, raporton Koha Ditore.

Vendimin e ka lexuar kryetari i trupit gjykues të Gjykatës Themelore në Prishtinë, Shashivar Hoti.

Përveç që ka thënë se nuk është provuar vepra penale arsyetimin e detajuar ka thënë se do ta japin me shkrim.

Avokati Besnik Berisha që mbron ish-ministrin Besim Beqaj ka thënë se ky proces ka dëshmuar që Prokuroria është e ngulfatur.

Pas shpalljes se aktgjykimit, para gazetareve Berisha ka deklaruar se hetimi dhe aktakuza kanë qenë selektive dhe se personat që kanë qenë përgjegjës për punësime Prokuroria nuk ka pasur guxim t’i intervistojë si dëshmitarë e lërë më si të dyshuar.

Image

 

09:17

Mungojnë të akuzuarit e aferës “Pronto”, vetëm dy nga ta të pranishëm në seancë

Shumica e të akuzuarve në rastin e njohur si afera ”Pronto” mungojnë në gjykatë pak minuta para se trupi gjykues të shpallë vendimin për këtë rast.

E pranishme në këtë seancë është prokurorja speciale, Drita Hajdari dhe mbrojtësit e të akuzuarve, raporton Koha Ditore.

Nga të akuzuarit të pranishëm janë ish-këshilltari i Kadri Veselit, Nijazi Kryeziu dhe Rexhë Abazi, ish drejtori i Bordit të ndërmarrjes publike Hidro-Drini” në Pejë.