Arbëri

Besimtarët e krishterë sot kremtojnë Krishtlindjet

Besimtarët e krishterë sot kremtojnë Krishtlindjet
Foto: Koha

Besimtarët e krishterë si në të gjithë botën edhe në Kosovë sot festojnë Krishtlindjet, një nga kremtimet më të rëndësishme në kalendarin e festave të krishtera.

Kjo ditë festohet çdo 25 dhjetor dhe në të kujtohet lindja e shpëtimtarit Jezus Krisht. Pas Pashkëve është festa më e rëndësishme për të krishterët.