Arbëri

Komisioni Europian jep 15 milionë euro ndihmë për Shqipërinë

Komisioni Europian jep 15 milionë euro ndihmë për Shqipërinë

15 milionë euro do të japë Komisioni Europian, pas tërmetit shkatërrues të 26 nëntorit, ku humbën jetën 51 persona në Tiranë, Durrës dhe në Thumanë. “BE është në solidaritet të plotë me Shqipërinë. Kemi vendosur për zhvillimin e një konference të përbashkët donatorësh”,-u shpreh Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula Von der Leyen.

Solidarizimi me vendin tonë në këtë moment të vështirë vazhdon, dhe tashmë po materializohet edhe me ndihma konkrete financiare, përveç asaj që mbërriti më parë në formën e ekipeve të specializuara të kërkim-shpëtimit dhe më tej, të ekspertëve që janë në terren duke verifikuar dëmet strukturore.