Arbëri

MIT thotë se kompanitë e kontraktuara janë të gatshme për mirëmbajtje të rrugëve gjatë dimrit

MIT thotë se kompanitë e kontraktuara janë të gatshme për mirëmbajtje të rrugëve gjatë dimrit

Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit ka njoftuar se 17 kompanitë e kontraktuara për mirëmbajtje të rrugëve në sezonin dimëror (14 për 7 regjionet e Kosovës dhe 3 kompani për autostrada), janë të gatshme me makineri dhe sasi të bollshme të kripës, që nga data 15 nëntor.

“Gjatë ditës së martë (03.12.2019) këto kompani, janë duke punuar në pastrim dhe hedhje të kripës në të gjitha regjionet, veçanërisht në zonat më malore ku reshjet janë më të dendura. Kompanitë do të jenë në gjendje gatishmërie 24 orë, deri me datën 31 mars kur edhe përfundon sezoni dimëror i mirëmbajtjes së rrugëve dhe varësisht nga reshjet, data përmbyllëse mund të shtyhet”, ka thënë MIT në njoftimin për media, raporton Koha.net.