Arbëri

LVV-LDK - 100 % pajtim rreth programit

LVV-LDK - 100 % pajtim rreth programit

S’ka mbetur më ndonjë çështje kontestuese mes Lëvizjes Vetëvendosje (LVV) dhe Lidhjes Demokratike (LDK) në lidhje me programin qeverisës. Të premten, kanë zgjidhur mospajtimet e fundit që i kanë pasur.

Me këtë, partitë që pritet ta përbëjnë qeverinë e re, kanë kaluar në fazën e re të negociatave – atë të hisesë që secila do ta ketë në pushtet, shkruan sot Koha Ditore. Për ndarjen e resorëve është paralajmëruar se këtë vikend do të merren vesh liderët e të dyja subjekteve që ndodhen në negociata për formimin e koalicionit qeverisës –Albin Kurti i LVV-së dhe Isa Mustafa i LDK-së. Ndërkaq, harmonizimi i çështjeve programore është kumtuar të premten nga zyrtarë të të dyja partive, pas një takimi që e kanë zhvilluar në Prishtinë. Krahas kësaj, janë dhënë informata edhe për strukturën qeverisëse.