Arbëri

Reagojnë edhe prindërit pas publikimit të fotos së nxënësve në Prizren me përshëndetje ushtarake

Reagojnë edhe prindërit pas publikimit të fotos së nxënësve në Prizren me përshëndetje ushtarake

Ditëve të fundit, në media ka qarkulluar një fotografi ku shihet një person i rritur, i cili dyshohet të jetë mësues, dhe një grup fëmijësh në një shkollë në Prizren, me flamurin e shtetit turk dhe duke bërë përshëndetje ushtarake.

Ndaj këtij rasti ka reaguar Ministria e Arsimit, e cila ka thënë se shkollat nuk janë hapësira për aplikimin e asnjë lloj ideologjie dhe abuzimi në këtë formë me fëmijët është në kundërshtim me konventat ndërkombëtare dhe me ligjet e aplikueshme në Kosovë.