Arbëri

Macron vë veto për negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, reagimet

Macron vë veto për negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, reagimet

Bruksel, 18 tetor - Vendim negativ nga samiti i krerëve të shteteve të Bashkimit Europian për nisjen e bisedimeve për anëtarësim. Aspak surprizë: Presidenti francez Emannuel Macron nuk është bindur për hapjen e negociatave Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut. Ndërkohë që kundër Shqipërisë janë pozicionuar edhe Holanda me Danimarkën.

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka deklaruar zyrtarisht mungesën e konsensusit mes vendeve të BE-së për të çelur negociatat me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut. Merkel tha se ky vendim i BE-së ishte dëshpërues dhe patjetër që do të shkaktojë zhgënjim mes dy vendeve të Ballkanit Perëndimor, por ajo tha se mirëkupton edhe qëndrimin e presidentit Macron për reformimin e sistemit të zgjerimit të Bashkimit Europian.