Arbëri

Nis diskutimi rreth ligjit që hap dyert e shtetësisë shqiptare për shqiptarët e Kosovës

Nis diskutimi rreth ligjit që hap dyert e shtetësisë shqiptare për shqiptarët e Kosovës
Foto ilustrim

Parlamenti i Shqipërisë ka filluar diskutimet lidhur me një projektligj të paraqitur nga Qeveria e këtij vendi “Për shtetësinë”.

Ky projektligj, mes tjerash, heq kufizimet juridike për shqiptarët e Kosovës dhe pjesën tjetër që jeton jashtë kufijve të Shqipërisë për aplikimin për marrjen e shtetësisë shqiptare, shkruan sot Koha Ditore.