Arbëri

Përjashtimi i Agjencisë së Akreditimit nga ENQA me pasoja të mëdha

Foto: Driton Paçarada / Koha
 

 Probleme me njohjen e diplomave jashtë vendit, dëmtimi i reputacionit të arsimit të lartë, mbetja e Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA) pa mbikëqyrje ndërkombëtare, janë vetëm disa nga pasojat me të cilat do të ballafaqohet Kosova pas vendimit të Asociacionit Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA) për ta përjashtuar këtë agjenci, shkruan sot Koha Ditore.

Njohës të çështjeve të arsimit konsiderojnë se Qeveria Haradinaj është fajtorja kryesore pse Agjencia mbeti jashtë dy organizatave të rëndësishme evropiane, në të cilat ishte anëtare. Sipas tyre, rikthimi në këtë institucion evropian është i arritshëm vetëm nëse AKA-ja garanton profesionalizëm dhe pavarësi.