Arbëri

Shqipëria planifikon viza elektronike online për të huajt për të nxitur turizmin

Shqipëria planifikon viza elektronike online për të huajt për të nxitur turizmin

Ministria e Brendshme ka shpallur për konsultim publik disa ndryshime për të huajt, përmes të cilit synon krijimin e mekanizmave të nevojshëm për lëshimin e vizave elektronike online dhe lehtësime në politikën e punësimit të të huajve në vend.

Në terma praktikë, çdo i huaj që ka marrë një herë vizë hyrëse në Shqipëri, për një periudhë kohe prej 59 muajsh, nuk do ketë më nevojë të paraqitet fizikisht në konsullatat për t’u pajisur me vizë.