Arbëri

Gjuriq takon shefin e UNMIK-ut, ripërsërit “pozitën e rëndë” të popullit serb në Kosovë

Gjuriq takon shefin e UNMIK-ut, ripërsërit “pozitën e rëndë” të popullit serb në Kosovë

Beograd, 18 shtator - Drejtori i Zyrës për Kosovën në Qeverinë e Serbisë, Marko Gjuriq, ka shfaqur sot shpresën se zgjedhjet në Kosovë do të kalojnë në një atmosferë "sado kudo" demokratike, me ndërmjetësimin e organizatave ndërkombëtare, dhe se popullit serb do t'i garantohet e drejta të zgjedhë lirishëm përfaqësuesit e vet në institucionet e Prishtinës, siç e quan Beogradi zyrtar Republikën e Kosovës.

Këto komente, siç raporton agjencia serbe e lajmeve FoNet ai i bëri gjatë takimit me shefin e UNMIK-ut Zahir Tanini, transmeton Koha.net.