Arbëri

Shthurja e shëndetësisë nuk u shërua nga dialogu i Brukselit

Shthurja e shëndetësisë nuk u shërua nga dialogu i Brukselit

Ismet L. (56) as që kishte imagjinuar ndonjëherë të hynte nën briskun e mjekëve në spitalin e Mitrovicës së veriut, i cili funksionon jashtë sistemit të Kosovës. Mendjen ia kishin thyer dy kirurgët serbë të Klinikës së Oftalmologjisë, të cilëve para një viti Ismeti u kishte ofruar shërbime taksie nga jugu në veri.

“Teksa po i dërgoja në veri, dy mjekët serbë - një burrë dhe një grua më pyetëm për bengun që kam pasur afër syrit. Ka qenë goxha i rritur. Më thanë pse nuk vjen me ta largu. Mbeta i habitur se as që m'ka shku mendja naj here me u mjeku në spitalin e veriut”, thotë Ismeti, i cili punon taksist në zonën që lidh Mitrovicën e ndarë administrativisht, në “Lagjen e Boshnjakëve”. Të nesërmen kishte shkuar në spital dhe pas analizave, thotë se iu nënshtrua me sukses operimit.