Kabineti i ministrit Shyqiri Bytyqi harxhoi 660 mijë euro Foto: Koha

Kabineti i ministrit Shyqiri Bytyqi harxhoi 660 mijë euro

Besnik Krasniqi Besnik Krasniqi 17 September 2019 07:30

Saktësisht 658.880.85 euro është fatura e shpenzimeve të “armatës politike” në Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, të cilat janë bërë përgjatë kohës së udhëheqjes nga Shyqiri Bytyqi. Ministria ka prezantuar këtë shumë, por nuk ka ofruar të dhënat veç e veç, për secilin nga pjesëtarët e kësaj armate.

Për pasojë, Koha Ditore nuk ka mundur ta mësojë shumën e saktë të shpenzimeve që ka bërë Bytyqi dhe as të zëvendësministrave, këshilltarëve dhe stafit tjetër mbështetës, që kanë siguruar të ardhura nga buxheti i shtetit.

Përgjatë dy vjetëve, Ministria është drejtuar nga Bytyqi dhe në këtë institucion kanë defiluar edhe nëntë zëvendësministra: Muharrem Nitaj, Heset Sahiti, Arbër Geci, Mustafë Myrtaj, Bajrush Sezairi, Azem Guri, Muhamet Kelmendi, Artan Berisha dhe Heset Sahiti.

Krahas tyre, në kabinetin e Bytyqit kanë kaluar edhe 12 këshilltarë politikë: Fehmi Hysenaj, Fatmir Bytyqi, Valmir Gashi, Vlora Hoti, Gjyzel Shaljani, Skender Susuri, Baton Dushi, Shkodran Imeraj, Arlinda Beka, Arben Dermaku, Ferim Gashi dhe Violeta Dema.

Bazuar në pasqyrën e shpenzimeve, 372.683.93 euro kanë shkuar përgjatë dy vjetëve, vetëm për pagën e ministrit Bytyqi, zëvendësministrave dhe anëtarëve të kabineteve të tyre... (Më gjerësisht lexoni në Koha Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Halili Strellc18/09/2019 11:49

Lexues të portalit Koha, Ministria e Arsimit, me ato pare, nëse do të ishin shpenzuar siç duhet, do ti siguronte shum nxënës me Aftësi të kufizuara literaturën në shkrimin Braille, me kusht që të mos vidhnin me OJQ-të e preferuara të tyre!

Shto koment

Të ngjashme