Arbëri

333.000 euro, fatura e “armatës politike” të ministrit që e quajti të trilluar masakrën e Reçakut

 

Për një vit e gjysmë, nga buxheti i Kosovës ka arkëtuar 32.600 euro si pagë njeriu që e quajti të trilluar masakrën e Reçakut. Gjatë së njëjtës periudhë, edhe dhjetëra e mijëra euro të tjera ka bërë shpenzime Ivan Todosijeviq, i cili ishte në krye të Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal (MAPL) nga shtatori i vitit 2017, kur ishte konstituuar Qeveria e Ramush Haradinajt, e deri në prillin e sivjetmë, kur shkaku i deklaratës ishte shkarkuar.

Në 20-vjetorin e bombardimeve të NATO-s kundër forcave të Serbisë që ushtronin krime në Kosovë, Todosijeviq kishte thënë se shkak për atë që e quante agresion, ka qenë “e ashtuquajtura katastrofë humanitare në territorin e Kosovës dhe Metohisë, një Reçak i imagjinuar”, shkruan sot Koha Ditore.