Arbëri

MPJ do që për “kofer diplomacinë” e Serbisë të lëshohet urdhërarrest ndërkombëtar, përmes UNMIK-ut

MPJ do që për “kofer diplomacinë” e Serbisë të lëshohet urdhërarrest ndërkombëtar, përmes UNMIK-ut

Jetlir Zyberaj, këshilltar i Behgjet Pacollit, ministër në dorëheqje i Punëve të Jashtme, ka thënë se Kosova duhet të lëshojë urdhërarrest ndërkombëtar, përmes UNMIK-ut, kundër Vladimir Cizeljit, këshilltar i ministrit të Jashtëm të Serbisë, Ivica Daçiq.

Ditëve të fundit u konfirmuan raportimet e mëparshme të Kohës Ditore se Cizelj i prin fushatës për të siguruar çnjohje ndaj Kosovës. Ai thuhet se përdor ryshfetin për të bindur shtetet afrikane të heqin njohjen ndaj Kosovës. Së fundmi, skandali u zgjerua me raportimet se kryediplomatja e Afrikës Qendrore kishte marrë 305 mijë euro nga Serbia për të nënshkruar një letër për çnjohjen e Kosovës, pa u konsultuar fare me kryeministrin dhe pa vendosur për këtë Qeveria. Këto para ajo i kishte marrë nga këshilltari i Daçiqit, i njohur me nofkën “Vlad”. Sipas raportimeve, ai është emisar sekret i Daçiqit, i ngarkuar me detyrë në Afrikë për të lobuar kundër Kosovës, duke i korruptuar zyrtarët që janë të gatshëm për t’u korruptuar me para të majme.