Arbëri

Pelegrinazhi në Tomor, 600 mijë pelegrinë drejt Teqesë së Kulmakut

Pelegrinazhi në Tomor, 600 mijë pelegrinë drejt Teqesë së Kulmakut

Data 18 gusht shënoi nisjen e pelegrinazhit drejt malit të Tomorit, një mal i konsideruar “i shenjtë”, pasi në të sipas bektashinjve prehet shenjtori i familjes së Profetit Muhamed, Abaz Aliu.

Mali i Tomorit ‘pushtohet’ gjatë 7-ditëve të pelegrinazhit nga mijëra pelegrinë nga Shqipëria, diaspora dhe mbarë bota, të cilët udhëtojnë drejt Teqesë së Kulmakut për të kremtuar festën e Baba Tomorit nën ritmet fetare të bektashinjve, pavarësisht besimeve fetare që i përkasin.