Arbëri

Shoqëria civile proteston kundër memorialit turk në Tiranë

 

Dhjetëra qytetarë dhe aktivistë të shoqërisë civile kanë protestuar dje në ambientet e parkut të Liqenit Artificial në Tiranë, kundër memorialit turk, të instaluar aty prej pak kohësh.

Memoriali i vendosur në përkujtim të 251 viktimave të grushtit të shtetit në 15 korrik të 2016 në Turqi, ka ngjallur debate dhe revolta nga ana e shoqërisë shqiptare, e cila e konsideron një provokim të fortë.