Arbëri

Sot shënohet Dita Botërore Humanitare dhe ajo e Fotografisë

Sot shënohet Dita Botërore Humanitare dhe ajo e Fotografisë
 

Kombet e Bashkuara me rastin e Ditës Botërore Humanitare 2019 do të nderojë punën e grave në kriza në të gjithë botën.

“Gratë përbëjnë një numër të madh të atyre që rrezikojnë jetën e tyre për të shpëtuar të tjerët. Ato shpesh janë të parat që përgjigjen dhe të fundit që largohen. Këto gra meritojnë të kenë festë. Ato janë të nevojshme sot më shumë se kurrë për të forcuar reagimin global humanitar. Liderët botërorë dhe akterët jo-shtetërorë duhet t’iu sigurojnë atyre dhe të gjithë humanistëve mbrojtja që u jepet atyre sipas ligjit ndërkombëtar”, thotë OKB-ja.