Arbëri

Ministria serbe e Drejtësisë e quan “turp” vendimin për mosekstradim të Tomor Morinës

Ministria serbe e Drejtësisë e quan “turp” vendimin për mosekstradim të Tomor Morinës

Ministrja serbe e Drejtësisë, Nela Kuburoviq, ka vlerësuar se vendimi i Gjykatës Supreme të Maqedonisë së Veriut se nuk janë plotësuar kushtet për ekstradim të Tomor Morinës në Serbi, ka treguar se edhe njëherë politika doli mbi ligjin dhe drejtësinë, përcjell agjencia serbe e lajmeve “Beta”.

“Është një turp për të drejtën ndërkombëtare, por është një goditje akoma më e madhe dhe trishtim i madh për familjet e viktimave, të cilët me dekada presin drejtësi për të dashurit e tyre. Megjithëse të gjitha provat e nevojshme u janë dhënë autoriteteve të Maqedonisë Veriore, vendimi është marrë në kundërshtim me të vërtetën dhe faktet”, thuhet në komunikatën e Ministrisë serbe të Drejtësisë, transmeton Koha.net.