Arbëri

Dodë Gjergji: Populli shqiptar ka 900 vjet robëri, sakrificë e gjak për t’ia kushtuar Zotit

 

Sot në Gllogjan të Pejës u bë shugurimi i kishës së re “Shën Ndou”, ku i pranishëm ishte edhe kryeministri në dorëheqje, Ramush Haradinaj.

Ipeshkvi i Kosovës Imzot Dodë Gjergji në fjalën e tij tha se populli shqiptar ka për t’i dhënë shumë Zotit, 300 vite robëri nën Perandorinë Romake, 500 vjet robëri nën Perandorinë Otomane dhe 100 vjet robëri nën Mbretërinë jugosllave.