Arbëri

Bytyqi: Këshilli i Cilësisë s’mund të marrë vendime deri pas sqarimit të çështjeve të ngritura nga Antikorrupsioni

Bytyqi: Këshilli i Cilësisë s’mund të marrë vendime deri pas sqarimit të çështjeve të ngritura nga Antikorrupsioni

Ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Shyqiri Bytyqi në konferencën e mbajtur sot, në lidhje me vendimin e mosakredimtit të tri universiteteve publike, vendim të cilin e ka marrë Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KSHC), ka theksuar se ky vendim është në kundërshtim me vendimin e datës 12 korrik 2019, sipas të cilit, Këshilli nuk duhet të marrë asnjë vendim pa pasur një qartësim në lidhje me çështjet që janë ngritur nga Agjencia Antikorrupsion.

Ministri ka sqaruar se, ditë më parë Agjencia Antikorrupsion ka ngritur dyshime për parregullsi në lidhje me përbërjen aktuale të Këshillit Shtetëror të Cilësisë, çështje kjo e cila, sipas tij, duhet të sqarohet nga KSHC-ja.