Arbëri

Shoqëria civile letër deputetëve: Kërkoni nga MZHE-ja publikimin e dokumenteve për tenderimin e “Kosovës së Re”

Foto: Koha / ilustrim
Foto: Ilustrim/Koha
 

Shoqëria civile përfshirë Ballkan Green Foundation, GAP, Grupi për Studime Juridike dhe INDEP, i kanë drejtuar një letër të hapur deputetëve të Kuvendit të Kosovës, ku thonë se “Procesi i ndërtimit të TC “Kosova e Re” po mbahet i mbyllur në kundërtshim me ligjet në fuqi dhe vendimet e gjykatave”

“Ne, grupi i organizatave të shoqërisë civile, i bëjmë thirrje deputetëve të Kuvendit të Kosovës që konform kompetencave që ua garanton Kushtetuta, të kërkojnë nga Ministria e Zhvillimit Ekonomik publikimin e të gjitha dokumenteve që lidhen me procesin e tenderimit të TC “Kosova e Re”. Në kundërshtim me nenin 41 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, në kundërshtim me Ligjin për qasje në dokumente publike, në kundërshtim me aktgjykimin e Gjykatës Themelore të Prishtinës nr.750/13 të datës 12 dhjetor 2017, i rikonfirmuar me aktgjykimin e Gjykatës së Apelit nr.72/2018 i datës 13 dhjetor 2018; si dhe në kundërshtim me aktgjykimin e Gjykatës Themelore të Prishtinës nr.318/17 të datës 10 prill 2019, Ministria e Zhvillimit Ekonomik refuzon publikimin e dokumenteve që ndërlidhen me procesin e tenderimit të TC “Kosova e Re””, thuhet në letrën e tyre.