Arbëri

Komuniteti mysliman në Kosovë kërkon ndryshimin e UA që ndalon shaminë në shkolla

Komuniteti mysliman në Kosovë kërkon ndryshimin e UA që ndalon shaminë në shkolla
 

Pjesëtarë të komunitetit mysliman në Kosovë dhe studiues të besimit po bëjnë thirrje për ndryshimin e udhëzimit administrativ të Ministrisë së Arsimit, i cili ndalon uniformat fetare në shkolla.

Ata thonë se ky udhëzim administrativ po u shkakton vështirësi në shkollim vajzave që duan të bartin shami, ndërsa autoritetet thonë se në shkollë nxënësit duhet të bartin uniformat shkollore, raporton Zëri i Amerikës.