Arbëri

Haradinaj për KoSSev-in: Shteti i Kosovës ekziston, këtë duhet ta kuptojë Serbia

Haradinaj për KoSSev-in: Shteti i Kosovës ekziston, këtë duhet ta kuptojë Serbia
 

Prishtinë, 4 korrik - Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj i deklaroi portalit kosovar në gjuhën serbe, KoSSev, se vazhdon të jetë besnik i qëndrimit se nuk ka heqje të taksës ndaj mallrave me origjinë nga Serbia, e as vazhdim dialogu pa njohjen e Kosovës nga Serbia, transmeton Koha.net.

"Ne ekzistojmë, ekziston Kosova, ajo është shtet dhe Serbia duhet të gjejë atë guxim që të pranojë se një fqinj i saj i cili ka një të kaluar tragjike për shkak të zotërisë (Sllobodan) Millosheviq dhe regjimit, të ofrojë njohjen ndërkombëtare, tregtinë e lirë. Nuk mund të shesësh me forcë te ne. Me forcë nuk mund të shesë në Kosovë as Serbia, e as ndokush tjetër. Nëse nuk kemi marrëdhënie politike, nuk do të kemi as marrëdhënie ekonomike", është shprehur Haradinaj në intervistën dhënë KoSSev-it, transmeton Koha.net.