Arbëri

Fëmijët e kthyer nga Siria, në shtator i kthehen shkollës

Fëmijët e kthyer nga Siria, në shtator i kthehen shkollës

Në Kuvendin e Kosovës sot është diskutuar për integrimin e shtetasve kosovar të kthyer nga zona e konfliktit të Sirisë. Nga institucionet e përfshira direkt në kthimin dhe ri-integrimin e tyre u tha se ky proces do të zgjasë, por që të kthyerit do të trajtohen në secilën formë, ndërkohë që fëmijët do të marrin arsimimin dhe edukimin e nevojshëm.

Në tryezën e organizuar nga Komisioni për Punë të Brendshme dhe Siguri, ku u diskutua lidhur me integrimin e shtetasve kosovarë dhe familjarëve të tyre të kthyer nga lufta në Siri, institucionet e përfshira në këtë rast treguan se deri ku ka shkuar procesi i ri-integrimit.