Arbëri

Historianët e Deçanit kërkojnë dorëheqjen e kryetares së Gjykatës Kushtetuese

Historianët e Deçanit kërkojnë dorëheqjen e kryetares së Gjykatës Kushtetuese

Lidhja e Historianëve të Kosovës “Ali Hadri”, dega në Deçan, është shprehur e shqetësuar rreth presionit ndërkombëtarë që Komuna e Deçanit të bartë në pronësi të Manastirit të Deçanit 24 hektarë tokë të ndërmarrjeve “Apiko” dhe “Iliria”.

Për historianët të grumbulluar rreth LHK-së, këto prona që Manastirit të Deçanit u janë dhënë me vendimin e Gjykatës Kushtetuese të Kosovës të drejtuar nga Arta Rama-Hajrizi, është i bazuar në ligjet e kohës së masave të dhunshme të kohës së Sllobodan Millosheviqit.