Arbëri

EPIK: 7 hapat drejt institucioneve të reja të BE-së

Foto: Driton Paçarada / Koha Ditore
 

Pas përfundimit të zgjedhjeve për Parlamentin Evropian 2019, tani do të fillon procedura e konstituimit të institucioneve të reja të BE-së. Instituti EPIK, thotë se duke marrë për bazë nenin 17.7 të versionit të konsoliduar të Traktatit për Bashkimin Evropian, Deklaratën 11, shtojcë e traktatit, si dhe afatet kohore të konstituimit të institucioneve të BE-së të dalura nga zgjedhjet 2014, janë gjithsej 7 hapat drejt konstituimit të institucioneve të reja.

Raporti i EPIK: