Arbëri

Thaçi tash thotë se nuk e krijon Asociacionin

Thaçi tash thotë se nuk e krijon Asociacionin
 

Edhe pse në asnjë rast nuk është thënë se heqja e vizave në Zonën Schengen për shtetasit e Kosovës është e kushtëzuar me dhënien e një niveli të autonomisë me pushtet ekzekutiv për komunitetin serb në Kosovë, presidenti i vendit, Hashim Thaçi, ka thënë se një gjë e tillë edhe mund të kërkohet, por ai “nuk do të lejojë” që kjo të ndodhë.

“Qëndrimi im, as nuk do të ketë autonomi dhe nuk do të ketë asociacion, sepse ajo do të nënkuptonte një Republikë serbe brenda Kosovës. Po unë vetë jam pajtuar më herët që të ndodhë diçka e tillë, por kanë ndryshuar rrethanat. Për hir të liberalizimit të vizave nuk mund t’i japim Asociacion, edhe taksa duhet të mbetet në fuqi. E ardhmja jonë është në BE dhe NATO", ka thënë Thaçi të mërkurën, raportoi Kosovapress.