Arbëri

Shoqëria civile: Korrupsioni mos të ndëshkohet vetëm nga Ambasada Amerikane

Shoqëria civile: Korrupsioni mos të ndëshkohet vetëm nga Ambasada Amerikane

Dhjetëra organizata të shoqërisë civile kanë mirëpritur reagimin e Ambasadës Amerikane në lidhje me dështimet e drejtësisë kosovare kundër aferave të korrupsionit të lartë. Në një komunikatë për media koalicioni i OJQ-ve thotë se reagimi amerikan duhet të shërbej për policët, prokurorët, gjyqtarët e edhe qytetarët që të ngritin zërin kundër korrupsionit të brendshëm.

Sipas tetë organizatave, kjo ambasadë veçoj disa nga rastet me aferat korruptive më të mëdha si Pronto, Vizat Italiane, Ikja nga burgu i Dubravës dhe Apex, disa prej të cilave kanë marrë vendim nga gjykata e disa të tjera janë në proces, transmeton ksp.