Arbëri

Fqinji që shqiptarizoi Bill Clintonin

Fqinji që shqiptarizoi Bill Clintonin

E hapur është përherë dera e shtëpisë së Osman Osmanit për fqinjin e tij të parë. E ai nuk është fqinj dosido. S’është askush tjetër, por vetë Bill Clintoni. Dhe Osmani është asi burri që i ka ruajtur edhe në Shtetet e Bashkuara të Amerikës traditat shqiptare të mikpritjes.

“Shpia e shqiptarit është e Zotit dhe e mikut”, është njëra prej shprehjeve kanunore që përshkruan nikoqirllëkun e të zotit të shtëpisë për mysafirin, shkruan sot Koha Ditore.