Arbëri

ENQA vendos në shtator për Kosovën, rrezik nëse nuk pranohet

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

Nëse Kosova nuk e rifiton statusin e plotë të anëtarit të Asociacionit Evropian të Sigurimit të Cilësisë në Arsimin e Lartë, ENQA, do t’i humbë besueshmëria e diplomave universitare dhe shtetet evropiane mund të shkaktojnë probleme për pranimin e tyre.

Ky mekanizëm anëtarët e vet, i përkrah në zbatimin e standardeve evropiane të cilësisë dhe i mundëson bashkëpunim në aspektin shkencor, raporton KTV.