Arbëri

Dita Botërore e Malaries

Dita Botërore e Malaries
 

Sot është Dita Botërore e Malaries, e cila është sëmundje infektive që shkaktohet nga pickimi i insekteve, kryesisht i mushkonjave.

Infektimi nga malaria, nëse nuk trajtohet me kohë dhe me metoda adekuate, mund të jetë fatal për jetën e njeriut.