Arbëri

BERZH rrit investimet në Kosovë nga 52 në 100 milionë euro

 

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), sipas presidentit të BERZH, Suma Chakrabarti, këtë vit synon të investojë përsëri rreth 1.1 miliard euro në Ballkanin Perëndimor, me fokus në sektorin privat, lidhjen dhe tranzicionin në ekonominë e gjelbër.

“Ne jemi një partner i vjetër i rajonit, i përkushtuar për të mbështetur ndërtimin e një ekonomie që u lejon njerëzve të saj, sidomos të rinjve, të vendosin talentet e tyre dhe të përfitojnë nga përpjekjet e tyre në vendin e tyre. financimi i nevojave të vendeve, por gjithashtu duhet të jetë një rritje e qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse për t’i shërbyer popullit të tyre “, tha Chakrabarti në një intervistë për SeeNews, transmeton Shqip.