Arbëri

Eurobarometri, bie mbështetja për zgjerimin e BE-së

Eurobarometri, bie mbështetja për zgjerimin e BE-së

Shtyrja e hapjes së negociatave të anëtarësimit me Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut, mosliberalizimi i vizave për Kosovën dhe mesazhet e përsëritura se rruga e Serbisë drejt BE-së do të jetë më e gjatë nga sa shpresohej kanë shënjuar pozicionin e BE-së kundrejt Ballkanit Perëndimor gjatë vitit të shkuar.

Pavarësisht se strategjia e zgjerimit, e publikuar në shkurt të vitit të kaluar shpërndau optimizëm në rajon, deklaratat e kohëve të fundit, që vijnë veçanërisht nga Franca, tregojnë se tendencat dekurajuese për mbështetësit e anëtarësimit të rajonit në BE nuk do të njohin kthesë.