Arbëri

Shasha: Ikja e heshtur - ulëritje e qytetarëve për çlirim nga tendencat autokratike

Foto: Driton Paçarada / KD
 

Protestat e zëshme në mbarë Ballkanin dhe braktisja e heshtur e Kosovës kanë një të përbashkët – ulëritjen e qytetarëve për çlirim nga tendencat autokratike të skenës politike, të cilat kanë humbur shpresën e qytetarëve për një jetë më të mirë.

Kështu ka thënë në intervistën e javës Demush Shasha, drejtor ekzekutiv në Institutin e Kosovës për Politika Evropiane (EPIK). Në rastin e Kosovës, sipas tij, ka pakënaqësi të mëdha të qytetarëve ndaj zhvillimeve shoqërore përgjatë dy dekadave të fundit, shkruan sot Koha Ditore.