Arbëri

Viktima e dhunës seksuale flet për plagët e saj 20 vjet pas luftës në Kosovë

Foto:Bloomberg, portreti i një viktime kosovare të përdhunimit nga ushtarët serbë
 

Ndonëse kanë kaluar 20 vjet nga intervenimi i NATO-s në Kosovë ndaj caqeve serbe, konflikti i tmerrshëm mes shqiptarëve dhe serbëve vazhdon të jetë aktual në jetët e tyre.

Gazeta amerikane bloomberg, ka shkruar për një 22 vjeçare kosovare shtatzënë, me inicialet L.A, e cila atë kohë, mendonte se po të mbulohej me një pelenë, do t’i shpëtonte ushtarëve serbë. Por ndodhi e kundërta. Atë mbrëmje kur nisi intervenimi i NATO-s, në mbrëmje, ajo u dërgua tek shtëpia e babait të saj, e ashtu si edhe dy motrat e saj, u përdhunua.