Arbëri

Thaçi sprapset nga formula jokushtetuese e përfaqësimit në KQZ

Thaçi sprapset nga formula jokushtetuese e përfaqësimit në KQZ
 

Është sprapsur presidenti Hashim Thaçi nga përcaktimi paraprak që në kundërshtim me formulën kushtetuese të dekretojë anëtarët e rinj të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ). Pas presionit amerikan, ai ka pranuar që subjekteve kryesore opozitare t’ua japë atë hise përfaqësimi që ua garantojnë Kushtetuta dhe ligjet në fuqi.

Të martën kreu i shtetit ka ftuar dy të nominuarit e Lëvizjes Vetëvendosje, si dhe dy të tjerë të nominuar nga Lidhja Demokratike, që të paraqiten të enjten në zyrën e tij për të dhënë betimin si anëtarë të KQZ-së. Nga këto dy parti opozitare ai kishte kërkuar vetëm nga një nominim, por në kundërshtim me kërkesën e Thaçit, ato i kishin dërguar nga dy, shkruan sot “Koha Ditore”.