Arbëri

Bushati: Termi “korrigjim i kufijve” nuk ekziston në të drejtën ndërkombëtare

Ish-ministri i Jashtëm i Shqipërisë, Ditmir Bushati, ka deklaruar se termi “korrigjim i kufijve” nuk ekziston në të drejtën ndërkombëtare, ndërsa ata që përdorin këta terma ai i ka etiketuar si “sharlatanë me harta”.

“Unë nuk e kuptoj çfarë do të thotë fjala korrigjim i kufijve. Jam lodhur dhe nuk kam gjetur asnjë përkufizim në të drejtën ndërkombëtare, sepse nuk ekziston. Pra, në të drejtën ndërkombëtare flitet për procesin e delimitimit, që është procesi i përcaktimit të kufirit”, saktësoi Ditmir Bushati.