Arbëri

20 vjet nga Konferenca e Parisit, që solli ndërhyrjen e NATO-s në Kosovë

20 vjet nga Konferenca e Parisit, që solli ndërhyrjen e NATO-s në Kosovë
 

20 vite më parë në Parisit, përfundoi Konferenca ndërkombëtare e paqes kushtuar Kosovës, ku një ditë më parë Kosova dhe Serbia kishin nënshkruar dokumente të ndryshme.

Më 6 shkurt të vitit 1999, filloi punimet Konferenca e Rambujesë. Ky takim, i cili u mbajt në afërsi të Parisit të Francës, synoi zgjidhjen e krizës në Kosovë.