Arbëri

Ish-prorektori i UP-së, Muhamet Bicaj, i zhgënjyer me nivelin e arsimit të pas luftës

Foto: Alban Bujari / Koha
 

Profesori Muhamet Bicaj, që ishte prorektor i Universitetit të Prishtinës, por edhe ministër i Arsimit në Qeverinë e Kosovës në ekzil, ka folur për tri etapat e arsimit në Kosovë – nga themelimi i Universitetit të Prishtinës, për shkollimin paralel të organizuar gjatë viteve ’90 si dhe për cilësinë e arsimit në periudhën e pas çlirimit.

Bicaj, në Intervistën e Javës në të dielën me “Koha Ditore”, mes tjerash, ka folur edhe për rolin që shkolla ka pasur jo veç në edukim, por edhe në emancipimin e shoqërisë, ndërsa ka shprehur vërejtjet e tij për vëmendjen e pamjaftueshme që shteti i Kosovës ia kushton arsimit.