Rishikimi i teksteve shkollore, lehtësimi i çantave dhe botimet e librave, tri objektiva të parealizuara

Rishikimi i teksteve shkollore, lehtësimi i çantave dhe botimet e librave, tri objektiva të parealizuara

27 April 2017 06:32

Anëtarët e Komisionit për mbikëqyrjen e financave kanë kërkuar sqarime nga ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë, Arsim Bajrami, dhe nga zëvendësministri, Agim Bërdyna, rreth gjetjeve të Raportit të Auditorit të Përgjithshëm rreth rishikimit të teksteve shkollore, shkruan sot Koha Ditore.

Raporti i auditimit i publikuar në mars të këtij viti ka konstatuar se procesi i rishikimit ka rezultuar me tekste shkollore të përmirësuara në përqindje të vogla dhe përgjithësisht të natyrës teknike.

Po ashtu, kishte gjetur se objektivi lidhur me lehtësimin e çantës shkollore nuk është prekur fare, ndërkohë vendimi për të botuar gjithë tirazhin e teksteve shkollore nga klasa 1-9, përfshirë ato që nuk i janë nënshtruar rishikimit, ka krijuar shpenzime të mëdha e jo kursime siç ishte synuar.


(Tekstin e plotë lexojeni sot në Koha Ditore)

Gazetën Koha Ditore mund ta lexoni edhe online. Këtu mund të gjeni sqarimin se si mund të abonoheni.

© KOHA. Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.

Komentet

Shto koment

Të ngjashme